OŠ “Miladin Mitić” u Lapljem Selu obeležila 134 godine rada

Za đake osnovnih škola koji nastavu na Kosovu pohađaju po sistemu Ministarstva prosvete Srbije školska 2023/2024 se završila. Na kraju školske godine Osnovna škola “Miladin Mitić” u Lapljem Selu obeležila je 134 godine rada, piše RTK live.

Osnovna škola “Miladin Mitić” u Lapljem Selu počela je sa radom davne 1890. godine. Obeležavanje dana škole počelo je simbolično polaganjem venca i cveća na spomenik “Miladinu Mitiću” u školskom dvorištu, a potom i bogatim programom u sali ove škole.

“Davne 1890 godine je pokrenuto obrazovanje na ovoj teritoriji, nadam se da ćemo još mnogo godina u budućnosti obeležavati dan škole, sa nekim novim generacijama, sa mnogo više uspeha i sve ono što pre svega donosi školski život. Sa izdvojenim odeljenjima u Preocu i Čaglavici broji 390 učenika, matična škola je ovde u Lapljem selu, izdvojena odeljenja u Preocu i Čaglavici imaju manji broj đaka i tamo se radi od predškolskih grupa do četvrtog razreda”, istakao je direktor ove škole Ljubiša Karadžić.

Učenici od predškolskih grupa do osmog razreda pokazali su svoje umeće kroz pesmu, igru i skečeve.

„Zadovoljstvo je raditi sa decom, sa njima nije teško da se radi da se priprema program. I oni su se radovali ovome, pošto su deo škole da učestvuju i pokažu šta su naučili. Spremni su za prvi razred“, kaže Jelena Micić vaspitač predškolske grupe „Cvetići“.

Đaci su sa nestrpljenjem očekivali dan škole, ali ne i raspust.

„Iskreno da vam kažem ne radujem se raspustu imali smo malu maturu sada skoro i radujem se što nam je danas dan škole“, kaže Milica Ilić.

„Prelep je dan škole, svi se okupljamo i recitujemo, pevamo ili glumimo. Ne radujem se raspustu, jer neću videti drugare“, kaže Tadija Karadžić.

„Sad krećem u peti razred, radujem se što je dan škole zato što slavimo i svi se okupljamo“, rekla je Teodora Mirković.

Svake godine na ovaj dan najboljim učenicima uručene su zahvalnice. Deca će se u školske klupe vratiti nakon letnjeg raspusta, 2. septembra.

Izvor :
RTK2