Opštine na trodnevnom seminaru radi planiranja opštinskog budžeta

Tokom ove sedmice organizovan je seminar planiranja opštinskog budžeta 2024/25 u koji su uključene sve opštine na Kosovu a kojem prisustvuju i predstavnici ministarstva Finansija i trezora Kosova u organizaciji OEBS-a.

Opštinu Severna Mitrovica na ovom seminaru predstavlja zamenica gradonačelnika Katarina Ađančić koja je isti ocenila kao veoma značajan, te osigurala značajne budžetske povoljnosti koje će se direktno reflektovati na živote građana ove opštine. I istakla da su bili predstavnici i svih opština naseljenih većinski kosovskim Srbima i južno od Ibra.

Naravno vredi napomenuti da je u ovoj opštini u proteklom periodu bilo dosta medijskih natpisa o zaustavljanju ilegalne gradnje ali i rekonstrukciji deonice puta koja prolazi od mosta na ulazu u opštinu odnosno naselju Bošnjačka mahala pa sve do tehničke škole. 

Put koji je blago rečeno bio neuslovan za korištenje a takođe uzete potrebe građana vezano za prilaze za osobe sa posebnim potrebama i oslobađanje uzurpiranih javnih površina i ne samo. 

U narednom periodu se očekuju infrastrukturni projekti u sredinama gde ih nije bilo unazad više decenija a na osnovu zahteva i peticija građana.

Izvor :
Medija centar Čaglavica