Opština Gračanica: Tokom marta useljenje u socijalne stanove u Suvom Dolu

Stambena zgrada u Suvom Dolu, sa ukupno 34 socijalna stana, biće useljena tokom marta ove godine, saopšteno je iz opštine Gračanica, a nakon, kako je navedeno, razgovora gradonačelnice Gračanice Ljiljane Šubarić sa predstvnicima Danskog saveta za izbeglice.

U saopštenju se navodi da je Ljiljana Šubarić sa direktorkom Danskog saveta za izbeglice (DSI) Kristen Stec razgovarala o završetku projekta izgradnje socijalnih stanova u Suvom Dolu, ali i o saradnji na budućim projektima.

„Predsednica Šubarić se još jednom zahvalila Danaskom savetu za izbeglice na podršci i pomoći stanovništvu, a pre svega socijalno ugroženim porodicama i interno raseljenim licima koji su, kako je kazala, svakako jedna od najranjivijih kategorija društva kojima je stambeno zbrinjavanje godinama najveći problem“,dodaje se u saopštenju Opštine Gračanica.

Navode da je direktorka Danskog saveta za izbeglice Kristen Stec kazala je da je veoma zadovoljna što se u saradnji sa Opštinom Gračanica privodi kraju još jedan važan projekat, te da je to put ka još uspešnijoj saradnji.

Izgradnja stanova u Suvom Dolu počela je pre godinu dana. Projekat finansira EU, a sprovodi Danski savet za izbeglice.

Dobitnici stanova su već određeni u skladu sa ranije obavljenom konkursnom procedurom, a u njih će se useliti interno raseljena lica koja su do nedavno živela u kontejnerskom naselju Padalište pre nego što je ono zatvoreno, kao i socijalno ugrožene porodice.

Izvor :
Naša Gračanica, MC