Opština Gračanica: Šestoro pozitivnih na Kovid 19

Na teritoriji opštine Gračanica premainformacijama opštinskog Kriznog štaba koronavirus potvrđen je kod još šest osoba, navodi se u saopđštenju na opštinskom sajtu ove lokalne samouprave.

Opštinski Krizni štab poručuje da je vakcinacija najsigurnija mera zaštite i apeluju na građane da se vakcinišu kako bi sačuvali svoje zdravlje i zdravlje svojih najbližih.

U saopštenju se navodi da je Odeljenje inspekcije opštine Gračanica preduzelo sve zakonske mere na osnovu Odluke o opštim i posebnim merama za kontrolu, sprečavanje i suzbijanje pandemije koronavirusa.

„Inspekcijski nadzor poštovanja mera u borbi protiv Kovida 19 sprovodi se svakodnevno i posebno je fokusiran na tržne centre i prodavnice kao i ugostiteljske objekte.Bolnički i ambulantni kapaciteti su spremni za pružanje medicinskih usluga ali je disciplina građana najvažnija preventiva od širenja infekcije“.

U saopštenjima koja objavljuje opštinski krizni štab putem veb sajta opštine Gračanica nema podataka koliko je trenutno aktivnih slučajeva Kovida 19, koliko se pacijenata nalazi na bolničkom lečenju, kao ni koliko je osoba od početka pandemije preminulo na teritoriji opštine Gračanica.

Izvor :
Medija centar Čaglavica