Opština Gračanica: Govor mržnje i grafiti koji promovišu nacionalističke provokacije su neprihvatljivi

Ispisane uvredljive grafite na Domu kulture i dečijem igralištu u Sušici osudila je predsednica Opštine Gračanica Ljiljana Šubarić. Istakla je da „govor mržnje i grafiti koji promovišu nacionalističke provokacije i netrpeljivost nisu samo neprihvatljivi, već su i protivni vrednostima zajedništva, poštovanja i jednakosti koje svi delimo“.

U saopštenju Opštine Gračanica pozivaju nadležne organe da istraže “ovaj incident i preduzmu odgovarajuće mere protiv odgovornih osoba”.

“S velikim žaljenjem i dubokom zabrinutošću primili smo vest o incidentu u Sušici. U svoje lično ime i u ime rukovodstva opštine Gračanica osuđujem incident ispisivanja uvredljivih grafita na javnim površinama i ustanovama u ovom multietničkom selu naše opštine. Takvi činovi netolerancije neprihvatljivi su u našem društvu”, dodaje se u saopštenju.

Takođe, kako se dodaje, apeluju na sve građane na mir i razumevanje.

“Da zajedno radimo kao i do sada na stvaranju sigurnijeg i tolerantnijeg okruženja za sve. Svaka osoba ima pravo na život bez straha od diskriminacije. Opština Gracanica će nastaviti da se zalaže za mir, razumevanje i međusobno poštovanje”, zaključuje se u saopštenju dostavljenom medijima.

Podsetimo, danas je saopšteno da su na objektu Doma kulture i na dečijem igralištu u Sušici u nedelju u večernjim satima primećeni grafiti uvredljivog sadržaja.

Izvor :
Kim