Opština Gračanica donirala EKG i računar Domu zdravlja Donja Gušterica

Medija centar

Gradonačelnica Gračanice Ljiljana Šubarić uručila je Domu zdravlja Donja Gušterica EKG aparat i računar. Ovaj Dom zdravlja obuhvata jedanaest lokalnih ambulanti, u kojima se leči oko  10. 000 pacijenata. 

Direktor Doma zdravlja Donja Gušterica Saša Mladenović istako je da je ovaj EKG aparat  od velikog značaja za ovu ustanovu, ali i pacijente koji se ovde leče. 

„Hteo bih da se zahvalim Opštini Gračanica na ovako vrednoj donaciji. Možda je za Opštinu skromna ali lokalnoj zajednici i pacijentima će biti od velike koristi, samim tim i zdravstvenim radnicima u ovom Domu zdravlja. Od skora smo imali problem sa jednim EKG aparatom koji nismo uspeli da servisiramo, ali eto naišli smo na jedan  zadovoljavajući odgovor od strane Opštine Gračanica i dobili novi EKG aparat“, rekao je dr Saša Mladenović. 

Gradonačelnica Gračanice Ljiljana Šubarić ovom prilikom istakla je da Opština Gračanica na ovaj način želi da pruži podršku institucijama zdravstvene zaštite. 

„Mi na ovaj način želimo da pokažemo da želimo ravnomerni razvoj svih institucija zdravstvene zaštite na teritoriji naše opštine. Zdravstvo je prioritet i na vrhu je liste naše opštine i tako će i u budućnosti ostati. Inače, ovaj aparat koji smo donirali Domu zdravlja je od velikog značaja obzirom da su im postojeći aparati u kvaru. Ovaj aparat ima veliki dijagnostički značaj i pomoći će u radu, pre svega zdravstvenom osoblju, a najviše će biti od pomoći pacijentima“, kazala je Šubarićeva. 

Od pojave koronavirusa u Domu zdravlja Donja Gušterica otvoreno je rezervno Kovid odeljenje Kliničko bolničkog centra Priština sa sedištem u Gračanici. 

Izvor :
Medija centar Čaglavica