Olujno nevreme poplavilo domaćinstva i uništilo poljoprivredne kulture

Nevreme praćeno jakom kišom i gradom pogodilo je sinoć centralno Kosovo. Šteta je naneta domaćinstvima, voćnjacima i poljoprivrednim usevima. U Ugljaru je reka Prištevka poplavila nekoliko dvorišta.

Olujno nevreme praćeno gradom trajalo je oko dva sata. U selu Ugljare izlila se reka Prištevka i poplavila nekoliko dvorišta. Izlivanjem potoka prema NIC naselju u Čaglavici nekoliko domaćinstva je bilo pod vodom.

Direktor Javnih službi u Opštini Gračanica Vladica Trajković je naveo da su ekipe Javne službe i vandredne situacije izlazile na teren. Voda se povikla iz svih poplavljenih dvorišta, potvrdio je on za Kim radio.

Šteta od grada

Nevreme praćeno jakom kišom i gradom veličine oraha pogodilo je juče popodne selo Kuzin u Opštini Kosovo Polje.

Grad je uništio zasade voća i vinove loze.

Meštani Kuzmina se često suočavaju sa poplavama. Mnogi su pretrpeli veliku materijalnu štetu od posledica izlivanja reka Sitnice i Drenice.

Začepljena kanalizacija i kišne šahte

Pored poplava, zabeleženi su i problemi sa začepljenim šahtama i kanalizacijama.

Rešavanje ovog pitanje je, prema rečima Trajkovića, u nadležnosti Regionalne kompanije vodovoda “Priština”- Održavanje kanalizacije se, ističe, plaća kroz račun za vodu.

“Što se tiče kanalizacije, to je u nadležnosti Vodovoda, da reše problem sa cisternom. Uz račun za vodu plaća se održavanje kanalizacije”, objasnio je direktor Javnih službi u Opštini Gračanica.

Olujno  nevreme praćeno jakom kišom i gradom zahvatilo je i područje centralne Srbije, odosno opštine Prijepolje i Priboj.

Velika šteta je naneta je na poljoprivrednim kulturama. Oštećeni su i pojedini objekti i automobili.

Izvor :
Kim