Odeljenju fizijatrije u Gračanici nova oprema od opštine

Opština Gračanica donirala je Službi fizikalne medicine u Gračanici neophodne aparate za fizikalnu terapiju, saopšteno je putem opštinskog veb sajta Naša Gračanica. Donaciju je uručila je gradonačelnica Gračanica prof. dr Ljiljana Šubarić, koja je istakla da će lokalna samouprava nastaviti da podržava zdravstvene insitucije.

Odeljenje za zdravstvo Opštine Gračanica obezbedilo je za potrebe Službe fizikalne medicine Doma zdravlja „Gračanica“ tri savremena aparata koja će poboljšati fizijatrijske usluge. Aparate za lasersku, elektro i tens terapiju je direktorki DOma zdravlja „Gračanica“ uručila predsednica opštine Ljiljana Šubarić.

Prema njenim rečima nabavka ovih aparata bila je neophodna kako bi se održao i poboljšao kvalitet zdravstvenih usluga.

„Ovi aparati koriste se u terapiji reumatskih i degerativnih oboljenja i procesima postraumatske rehabilitacije pacijenata. Najznačajni je njihov analgetički efekat, odnosno efekat na umirivanju bola i u tom smislu možemo da vidimo vrednost donacije“, rekla je Ljiljana Šubarič i istakla da će opština, kao i do sada, nastaviti da pomaže zdravstvene institucije.

„Naši lekari, zdravstveni radnici i pacijenati će biti prioritet i sve ćemo nabavljati prema njihovoj potrebi, po tom principu je urađena i ova donacija. Opština ostaje otvorena za saradnju, dajemo značaj ključnim sektorima, kao što je zdravstvena zaštita, jer naš zdravstveni sistem je stub opstanka i ostanka na ovom prostoru“, kazala je ona.

Direktorka Doma zdravlja „Gračanica“ dr Mirjana Dimitrijević zahvalila se Odeljenju za zdravstvo i lokalnoj samoupravi na ovoj donaciji.

„U proteklom periodu imali smo veliku pomoć Opštine Gračanica i Odeljenja za zdravstvo, kako u adaptaciji ovog prostora u kojem radimo, tako i u doniranju opreme sa kojom rade naši lekari i fizioterapeuti. Veliki broj pacijenata gravitira prema našem Domu zdravlja i samo u ovoj godini imali smo oko 2.200 pacijenata kojima je pruženo više od 30.000 usluga“, kazala je Mirjana Dimitrijević.

Izvor :
Naša Gračanica, Medija centar Čaglavica