Obuka za buduće studente. Prijava u toku

U opštinama Gračanica, Štrpce i Severna Mitrovica organizuje se napredna nastava za mlade kao priprema za fakultet. Projekat sprovodi RIT Kosovo u saradnji sa Forumom za razvoj i multietničku saradnju i uz podršku ambasade SAD-a u Prištni.

U ovkiru projekta „Bridge“, trideset do četrdeset tinejdžera pohađaće 400 sati nastave engleskog jezika, informatike i matematike u periodu od dve godine, kako bi stekli potrebno znanje za upis na željeni fakultet.

Pravo učešca u projektu imaju svi učenici srednjih škola, uzrasta od 14 do 18 godina. „Ovaj projekat ima za cilj da poboljša edukativne sposobnosti naše dece, odnosno naših srednjoškolaca i pripremi ih za upis na fakultet. Nastava je na engleskom jeziku. Ništa se ne plaća, roditelji nemaju nikakve troškove a čak i troškovi putovanja dece će biti plaćena u okviru projekta“, kaže za RTV Kim izvršni direktor FDMC-a Dejan Radivojević.

Forum za razvoj i multietnicku saradnju/FDMC je inicirao projektne aktivnosti u saradnji sa obrazovnim insitutucijama u Gracčanici i Štrpcu a realizacija obuke biće sprovedena u vidu vannastavne aktivnosti, ne ometajući time redovnu nastavu.

Aplikacioni proces je započcet i trajaće od 29 oktobra ove godine.

Više informacija o projektu, kao i aplikacionu formu, možete pronaći na sledećem linku: https://www.rit.edu/kosovo/bridgeproject#apply-for-bridge

Izvor :
RTV KIM