Obeležen Međunarodni dan KFOR-a; Ristuća: Verno izvršavamo svoj mandat

Međunarodni dan KFOR-a obeležen je juče u bazi ove misije „Film City” u Prištini.

„Garantujući da sve etničke grupe u institucijama na Kosovu imaju priliku da žive u miru i sigurnosti. To je časna misija i verujem da ste svi veoma ponosni što ste deo nje”, poručio je komandant KFOR-a Anđelo Mikele Ristuća.

Manifestacija, koju svake godine organizuje svih 27 zemalja KFOR-a, ima za cilj da ojača integraciju između međunarodnog vojnog osoblja i lokalnih civila sa njihovim porodicama i doprinese promovisanju kulturne raznolikosti unutar misije kao faktora uspeha i rasta, navodi se u objavi KFOR-a na Fejsbuku.

Komandant KFOR-a, Anđelo Mikele Ristuća, poručio je u svečanom govoru da ova misija nastavlja da „verno izvršava svoj mandat“.

„Garantujući da sve etničke grupe u institucijama na Kosovu imaju priliku da žive u miru i sigurnosti. To je časna misija i verujem da ste svi veoma ponosni što ste deo nje”, naveo je Ristuća.

U objavi se dodaje i da KFOR u potpunosti ostaje fokusiran na svakodnevnu implementaciju svog mandata – zasnovanog na Rezoluciji Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija 1244 iz 1999. godine – da osigura bezbedno okruženje i slobodu kretanja za sve ljude koji žive na Kosovu.

Izvor :
KIM