Obeležavanje Svetskog dana poezije u Domu kulture Gračanica uz promociju zbornika mladih pisaca

Povodom obeležavanja Svetskog dana poezije, u Domu kulture Gračanica danas se održava promocija zbornika „Od srca do srca, Mladi pisci Kosova i Metohije“. Događaj počinje u 12.00 časova.

Svetski dan poezije, navode iz Doma kulture, idealna je prilika da se čitaju stihovi i književna dela mladih autora, ali i da im se pruži puna podrška u stvaranju.

Zato navode da je cilj promocije da poezija takvih autora bude vidljiva u svetu književnosti.

„Dan nakon početka proleća, slavimo i Svetski dan poezije, čija je svrha promocija čitanja stihova, pisanja i objavljivanja poezije širom sveta. Ovo je dan kada slavimo poeziju, i idealan dan za naše mlade pisce, čiji je zbornik konačno ugledao svetlost dana“, poručili su.

Zbornik „Od srca do srca, Mladi pisci Kosova i Metohije“, prema navodima organizatora, nije samo književni rad već i „odraz duha vremena, snaga koja nas pokreće i introspekcija koja osvetljava najdublje ćoškove naših duša“.

Pesnici čiji se stihovi nalaze u zborniku su: Behara Maksuti (Gora), Miloš Filić (Kosovska Kamenica), Stefan Filipović (Preoce), Milica Ilić ( Gračanica), Anabela Andrić (Plemetina), Anastasija Kostić (Gračanica) i Aleksandra Mihajlović (Zvečan).

Na promociji će, pored pesnika, učestvovati i književni kritičar Žarko Milenković, kao i priređivač zbornika Ljubica Vucić.

Svetski dan poezije danas se obeležava i u severnom delu Kosovske Mitrovice. Za 18.00 časova zakazano je „Književno veče sa zavičajnim stvaraocima“ koje će se održati u Mitrovačkom dvoru.

Izvor :
Kossev