Nožem napadnuta dvojica srpskih mladića iz Parteša

Nepozanti muškarac albanske nacionalnosti napao je sinoć nožem dvojicu srpskih mladića iz Parteša, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju. Napadnuti su Božidar S. i Velibor D. Kako navode, ovaj napad koji se dogodio u selu Staža u opštini Novo Brdo.

Kako navode iz Kancelarije, Božidar i Velibor su prevezeni u gnjilansku bolnicu gde su im konstatovane teške povrede i ubodi u predelu grudnog koša, te da samo pukom srećom nisu životno ugroženi.

“Ovaj napad dešava se nakon serije etničkih incidenata usmerenih prema Srbima na КiM kojima smo svedočili prethodnog vikenda, a na koje su ostali nemi i predstavnici iz Prištine, ali i međunarodne zajednice. Кancelarija za Кosovo i Metohiju više puta je upozoravala da nereagovanje i politika nekažnjavanja stimulativno deluje na podizanje tenzija na terenu, koje su sada kulminirale napadom na dvojicu srpskih mladića”, navode u saopštenju.

Kancelarija postavlja pitanje “šta treba da se desi da predstavnici međunaridne zajednice ozbiljno shvate povećanje broja etnički motivisanih incidenata i preduzmu korake iz svoje nadležnosti da zaštite Srbe na КiM?”.

Takođe navode da se Srbi orkestrirano napadaju i da time “diriguje” kosovski premijer Aljbin Kurti.

“Nasilnici se ne kažnjavaju, zločini prema Srbima se ne osuđuju i to je velika fleka na obrazu međunarodnih zvaničnika”, dodaje se u saopštenju.

Kako pišu pojedini mediji, napad na dvojicu mladića dogodio se ispred kafane u selu Straža.

Izvor :
RTV KIM