Novinar portala Gračanica onlajn i dopisnik Tanjuga Dimitrije Mirković dobitnik nagrade „Milan Pantić“

Novinar portala Gračanica onlajn i dopisnik Tanjuga Dimitrije Mirković, iz Lapljeg Sela, dobitnik je ovogodišnje prestižne nagrade za novinarsku hrabrost koju „Novosti“ tradicionalno dodeljuju od 2001. godine u znak sećanja na dopisnika „Novosti“ iz Jagodine, Milana Pantića.

„Zaista mi je čast da ove godine baš ja budem odabran kao neko ko će dobiti nagradu za novinarsku hrabrost. Ovo je nagrada za sve novinare, snimatelje, za sve kolege koji su 29. maja izveštavali iz Zvečana time rizikujući svoju glavu. Ako je neko baš i morao da izvuče deblji kraj, neka sam to bio ja, ali neka ovo samo bude podsetnik u kakvim uslovima izveštavaju mediji sa Kosova i Metohije“, poručio je Mirković.

Pantić je bio dopisnik „Večernjih novosti“ koji je pre 22 godine mučki ubijen ispred ulaza u zgradu.

Dimitriju Mirkoviću su svoj glas dali Nemanja Pantić, predstavnik porodice Pantić, Ljubiša Bata Vujić, direktor Televizije „Kopernikus“, i predstavnik lokalnog medija iz Jagodine, i „Novosti“.

Mirkoviću je 29. maja, tokom uživog uključenja za „Tanjug“, a povodom sukoba Kfora i građana Zvečana, šok bomba eksplodirala kraj noge, ali on je uprkos tome od redakcije zatražio da ispriča šta se dešavalo, pa tek onda da zatraži lekarsku pomoć.

Izvor :
Gracanica online