Nova gradnja u Čaglavici na mestu gde je to zabranjeno. U opštini Gračanica proveravaju da li su izdali dozvolu

Na poljoprivrednom zemljištu u Čaglavici u čijoj je blizini nedavno skoro u potpunosti završen objekat bez građevinske dozvole, danas su počeli radovi na izgradnji najverovatnije novog objekta.

Od ranog jutra na ovoj lokaciji u blizini Medija centra Čaglavica vidljivi su radnici, kamioni, bager i mešalica za izlivanje betona.

Direktorka Odeljenja za urbanizam i zaštitu životne sredine Aleksandra Đekić nije mogla za Medija centar Čaglavica da potvrdi da li je opština Gračanica izdala dozvolu za gradnju novog objekta u Čaglavici.

“Molim vas dajte mi još malo vremena da proverim”, rekla je Đekićeva za Medija centar nakon trećeg telefonskog razgovora u roku od skoro dva sata.

Međutim dok su trajale “provere” Aleksandre Đekić radovi su za danas najverovatnije završeni, jer je mehanizacija za betonažu napustila lokaciju.

Podsetimo početkom maja 2023.godine počela je gradnja objekta nepoznate namene na mestu gde gradnja nije dozvoljena, jer je u pitanju poljoprivreno zemljište.

Opština Gračanica je tada potvrdila da taj investitor nema dozvolu za gradnju objekta, da na toj lokaciji nije dozvoljena izgradnja i da su inspekcijske procedure za taj predmet u toku.

Međutim tokom trajanja “inspekcijskih procedura” na objektu su se radovi mesecima odvijali bez ikakvih problema – ozidana su tri sprata, postavljeni prozori i izolacija, a sedam meseci od početka radova kada je krajem prošle godine pao prvi sneg službenici Odeljenja inspekcije u opštioni Gračanica postavili su na delu tog objekta traku koja označava zabranu radova. Nakon toga traka je ubrzo uklonjena i radovi su danas na tom objektu skoro u potpunosti završeni.

Izvor :
Medija centar Čaglavica