Nenad Đurić se izjasnio krivim za netačno prijavljivanje imovine

Bivši komandir Kosovske policije za region Sever, Nenad Đurić, priznao je krivicu za krivično delo „neprijavljivanje ili lažno prijavljivanje imovinskog stanja, prihoda, poklona, drugih finansijskih obaveza“, rekavši da usled nesporazuma nije tačno prijavio prihode za 2020. godinu.

je od 1. do 31. marta 2021. godine bio dužan da prijavi svoju imovinu, prihode, poklone, drugu materijalnu korist ili finansijske obaveze kosovskoj agenciji za borbu protiv korupcije, ali nije pravilno dostavio ostvarene prihode, za period od 1. januara do 31. decembra 2020. godine, navodeći da je u toku navedene godine ostvario neto prihod od 14,760 evra, iako je ostvario prihod od 19,342 evra i jedan cent, usled čega je prijavio 4,582 evra i 15 centi manje.

Ovim se Đurić tereti da je izvršio krivično delo „neprijavljivanje ili lažno prijavljivanje imovinskog stanja, prihoda, poklona, drugih finansijskih obaveza“ iz člana 430, stav 2 i 1 kosovskog krivičnog zakonika.

Inače, Kosovska policija je 3. novembra 2022. godine, na preporuku PIK-a, suspendovala Nenada Đurića, nakon što je odbio da sprovede odluku kosovske vlade o preregistraciji vozila sa srpskim tablicama na RKS.

Nakon ove odluke, pripadnici srpske zajednice napustili su kosovske institucije.

U međuvremenu, Kosovska policija je za „Zakletvu za pravdu“, potvrdila da je doneta odluka o prestanku radnog odnosa Đuriću, nakon koje on ima pravo na žalbu.

Izvor :
Kim, KoSSev