Nelegalna gradnja pored crkve i groblja u Lapljem Selu? Sveštenik više puta prijavljivao

U Lapljem Selu pored crkve Svete Petke i pravoslavnog groblja počela je gradnja objekta nepoznate namene. Sveštenik Bojan Krstić kaže za Kim radio da graditelj nema dozvolu za izvođenje radova, ali da je uprkos tome i njegove pritužbe opštini i policiji vlasnik nastavio gradnju, a tokom vikenda podignuti su zidovi.

Otac Bojan postavlja pitanje “ko je dozvolio gradnu, i jesu li u pitanju novci”? Kaže da se više puta obraćao kako Opštini Gračanica i njihovom Odeljenju inspekcije, ali i policiji, ali da to “nije urodilo plodom”.

“Verovao sam našim (ljudima) iz opštine da će da spreče gradnju, ali se očigledno radi o tome da je neki inspektor možda uzeo novce, i ne samo da nisu sprečili, obustavili gradnju i stavili traku, već se podiže sprat a ostavio je osnovu da bi podigao još jedan”, kazao je on.

Sveštenik se pita kako je graditelj dobio dozvolu i od koga.

“Ja sam pre oko 15 dana bio kod gradonačelnice, ona mi je kazala ‘videćmo, izaći ćemo na teren’. Nemam potvrdnu informaciju ko je i koliko uzeo para, ali ovo je sramota”, dodao je on.

Razočaran je, kaže, jer se godinama borio da ne dođe do gradnje.

“Ja sam se million puta obraćao, zvao i inspekciju nikad nisu obustavili gradnju, pravili su mi neke lepe pričice, nisam ja malo dete. Doveli su nas u takvu situaciju da je neko od naših iz Gračanice dao dozvolu. Sve se preko naših radi, oni su nadležni“, dodao je on.

Otac Bojan apeluje na nadležne da reaguju i obustave gradnju.

„Nisam digao ruke od svega, i dalje idem da ih tužim. Niko mi se nije našao za pomoć, želim da ima neku težinu, veći odjek i da se pokrenu ljudi. Ako može bilo kako da se zaustavi“, kazao je paroh Bojan Krstić.
Parcela na kojoj se gradi objekat nepoznate namene je u privatnom vlasništu Albanca. Međutim, dozvolu za gradnju neophodno je da izda Opština Gračanica. Redakcija Kim radija uputila je pitanje Opštini Gračanica ali do objavljivanja ove vesti, odnosno završetka radnog vremena ove institucije, odgovor nije stigao.

Na nelegalnu gradnju poslednjih nedelja je najviše ukazivao i Momčilo Trajković iz Srpskog nacionalnog foruma, ali potom i Branimir Stojanović i Milija Biševac iz novoformiranog Srpskog narodnog pokreta. Oni su upozorili na nelegalnu gradnju u Čaglavici i drugim sredinama u opštini Gračanica, međutim, nadležni u ovoj lokalnoj samoupravi nisu odgovorili na njihove zahteve sprečavanjem gradnje, već isključivo optužbama i uvredama na račun političkih neistomišljenika.

Izvor :
Kim