Nastavljeno suđenje u slučaju ubistva Olivera Ivanovića

Pred posebnim odeljenjem Osnovnog suda u Prištini nastavljeno je suđenje za ubistvo političara i lidera Građanske inicijative „SDP“ Olivera Ivanovića.

Nastavak današnjeg ročišta prvo je bio zakazan za 14. septembar, a zatim za 17. Zbog antikovid mera ročište je odloženo za danas.

Ono je počelo sa 30 minuta zakašnjenja zbog tehničkih problema, a novinarima je rečeno da ne smeju objavljivati izjave svedoka.

Danas će pred sudom svedoćiti Časlav Ilić, Ksenija Božović, takođe je pozvana i Milena Popović, koja je ranije obavestila sud da zbog zdravstvenih razloga ne može da prisustvuje današnjem ročistu.

Ročištu ne prisustvuju ni Marina Ivanović, bivša Oliverova supruga, kao i sin Nikola, koji su prethodno predstavljali porodicu u svojstvu oštećene strane.

Porodicu Ivanović će kao oštećenu stranu od sada predstavljati advokat Milan Bigović.

Specijalno tužilaštvo Kosova podiglo je optužnice protiv šest osoba srpske nacionalnosti.Optuženi su Marko Rošić, Nedeljko Spasojević, Dragiša Marković, Žarko Jovanović, Silvana Arsović i Rade Basara.

Oni se terete za krivična dela učešće ili organizovanje zločinačke grupe, zloupotrebu službenog položaja, pomoć u izvršenju krivičnog dela teško ubistvo, neovlašćeno posedovanje oružja, otkrivanje službene tajne i zloupotrebu službene dužnosti manipulisanjem dokazima.

Lider Građanske inicijative „SDP“ Oliver Ivanović ubijen je 16. januara 2018. sa više hitaca u leđa dok je ulazio u prostorije svoje stranke u Severnoj Mitrovici.

Počelo saslušanje prvog svedoka

U Osnovnom sudu u slučaju ubistva Olivera Ivanovića u toku je saslušanje Ksenije Božović, koja je radila kao zamenik predsednika GI „SDP“.

Izvor :
RTV KIM