Nastavak mirnih protesta na severu, u Leposaviću potpuno uklonjena bodljikava žica

Ispred opštinskih zgrada na severu Kosova, u Zvečanu, Leposaviću i Zubinom Potoku i danas su okupljeni građani koji ne odustaju od svojih zahteva i prava na normalan život i rad. KFOR je u Leposaviću sinoć potpuno uklonio bodljikavu žicu koja je prethodnih dana bila postavljena oko zgrade opštine.

Pripadnici KFOR-a sinoć su u potpunosti uklonili bodljikavu žicu, kojom je bila opasana zgrada opštine i koja je delila vojnike od građana, koji mirno protestuju.

Građani protestujući zahtevaju da se pripadnici specijalnih jedinica kosovske policije povuku iz opština na severu Kosova i da novi gradonačelnici, izabrani 23. aprila na izborima ne ulaze u opštinske prostorije. Oni traže i oslobađanje neosnovano uhapšenih Srba tokom protesta u Zvečanu 29. maja.

Ispred zgrade opštine Leposavić, gde Srbi mirno protestuju zbog upada kosovske policije i ulaska novog gradonačelnika u opštinsku zgradu sinoć, dva dana nakon što su učestvovali u radničkim, sportskim igrama, američki pripadnici KFOR-a igrali su sa decom fudbal i odbojku.

Izvor :
Radio Mitrovica Sever