Nakon dvogodišnje pauze 25-og aprila manifestacija „Najjače vaskršnje jaje“

Nakon pauze od dve godine, zbog epidemiološke situacije, ove godine ponovo će biti organizovana manifestacija „Najjače vaskršnje jaje“. U sklopu manifestacije danas je otvoren i likovni konkurs za najlepše naslikano vaskršnje jaje za predškolce, kao i učenike osnovnih škola.

Pod pokroviteljstvom Opštine Gračanica, šesti put u Gračanici će se povodom najvećeg hrišćanskog praznika Vaskrsa, uz bogat kulturo umetnički program održati manifestacija „Najjače vaskršnje jaje“, saopštio je organizacioni odbor takmičenja.

Takmičenje “Najjače vaskršnje jaje” održaće se drugog dana Vaskrsa, na Vaskršnji ponedeljak 25. 04. 2022. godine 11 časova, na platou ispred Doma kulture u Gračanici dok će se  prijava kandidata za učešće na takmičenju obaviti istog dana od 9:15 do 9:45 u porti manastira Gračanica posle čega će se osveštati vaskršnjih jaja.

Takmičenje će se održati u dve kategorije, u prvoj će učestvovati deca do 15 godina, a u drugoj, stariji omladinci od 15 godina.

U sklopu manifestacije i ove godine organizovan je likovni konkurs za najlepše naslikano vaskršnje jaje za predškolce kao i učenike osnovnih  škola. Konkurs je otvoren danas  i trajaće do 20-og aprila kada će žiri kojim predsedava likovni umetnik Maja Todić obaviti selekciju kandidata.

Pokretač ove manifestacije  je učitelj u penziji Ljubomir Maksimović a pokrovitelj događaja opština Gračanica koja je za najuspešnije takmičare obezbedila nagrade.

Izvor: Naša Gračanica