Na teritoriji opštine Gračanica oko 50 osoba u samoizolaciji

Prema podacima Kriznog štaba opštine Gračanica, ukupan broj lica na teritoriji ove lokalne samouprave koji se nalazi u samoizolaciji je „manji od 50“, ali nije preciziran.

U poslednja 24 sata na teritoriji opštine Gračanica nisu zabeleženi novi slučajevi koronavirusa, saopšteno je redakciji RTV Kim. Ipak, prema podacima Kriznog štaba opštine Kosovska Mitrovica na teritoriji gračaničke opštine zabeleženo je 11 novoinficiranih i jedan smrtni slučaj

Kako su nam nadležni iz Kriznog štaba opštine Gračanica rekli, njihova saznanja o broju novoobolelih su se odnosila na period do 10 sati danas, pa je moguće da nisu bila najrelevantnija. Oko 11:15 minuta su nam potvrdili da su brojevi koje je objavio Krizni štab u Kosovskoj Mitrovici tačni, te da je izveštaj došao i do Gračanice.

Nadležni iz Odeljenja inspekcije u Opštini Gračanica nisu želeli da saopšte broj izrečenih kazni onima koji su u periodu od 1. septembra do danas kršili antikovid protokole, navodeći da je to „nezahvalno“.

„Zaista je nezahvalno komentarisati broj napisanih kazni, kao i iznos. Apelujemo na građane kao i vlasnike biznisa da se mera i pravila pridražavaju, štiteći na taj način i sebe i druge“, poručili su iz ovog odeljenja i dodali da „policija i inspekcija intezivno, redovno i vanredno, obavljaju kontrole poštovanja mera u svim objektima i institucijama“.

Iz opštinskog Kriznog štaba su još jednom apelovali na građansku odgovornost i potrebu da zaštite sebe i bližnje.

Izvor :
RTV KIM