Na kružnom toku kod glavnog mosta u KM postavljena instalacija u obliku ptice kao „simbol mira“

Na kružnom toku nedaleko od glavnog mosta u Kosovskoj Mitrovici, koji spaja severni od južni deo ovog grada, juče je postavljena instalacija u obliku ptice. Instalaciju su postavili iz Inicijative mladih za ljudska prava na Kosovu u saradnji sa Forumom civilnog mirovnog društva, a u cilju promocije mira. 

Ova je instalacija na kružnom toku postavljena juče u popodnevnim satima.

Sastoji se od velike ptice u narandžastoj boji, postavljenoj na plavoj tabli sa natpisom: „Mir počinje od nas“, ispisan na četiri jezika, među kojima su albanski, srpski i engleski.

Iz Inicijative mladih za ljudska prava na Kosovu (YIHR KS), kažu da su instalaciju postavili kao „simbol mira i jedinstva na Kosovu koje je dugo patilo od međuetničkih sukoba“.

Poručuju da veruju u mostove koji spajaju, a ne razdvajaju, te da je njihova instalacija simbola mira – mali svetionik nade i jedinstva.

„Verujemo u mostove koji spajaju, a ne razdvajaju. Tako je u kružnom toku ispred mosta u Severnoj Mitrovici, koji je postao simbol međuetničkih sukoba na Kosovu, naša organizacija, u saradnji sa ZFD Kosovo, postavila instalaciju simbola mira kao malog svetionika nade i jedinstva koje prodire u našu kolektivnu svest“, naveli su iz Inicijative mladih za ljudska prava.

Izvor :
Kossev