Na Kosovu drugi krug lokalnih izbora

Građani Kosova danas ponovo izlaze na birališta u 21 opštini, nakon što je u prvom krugu 17. oktobra u preostalih 17 odlučen pobednik.

Na Kosovu u sedam časova otvorena su biračka mesta za drugi krug lokalnih izbora.

Birališta su otovrena u Đakovici, Glogovcu, Gnjilanu, Dragašu, Istoku, Kačaniku, Klini, Kosovom Polju, Kamenici, Obiliću, Orahovcu, Podujevu, Prištini, Prizrenu, Štimlju, Vitini, Vučitrnu, Mališevu, Juniku, Mamuši i Klokotu.

14. novembra na glasačkim listićima su samo po dva kandidata, odnosno imena onih koji su se plasirali kao kandidat sa najvećom podrškom, odnosno drugom najvećom podrškom tokom prvog kruga lokalnih izbora.

Drugi krug izbora održava se u 21 opštini, od kojih je samo jedna u kojoj živi većinski srpsko stanovništvo, Klokot, a u kojima nijedan od biranih kandidata nije uspeo da dobije vise od 50 odsto glasova birača.

U Klokotu su kandidati za predsednika opštine Vladan Bogdanović iz Srpske liste i Strahinja Spasić iz GI Srpska narodna sloga.

Kandidat Demokratskog saveza Kosova Perparim Rama u trci je za mesto gradonačelnika Prištine sa kandidatom Pokreta Samoopredeljenje Arbenom Vitiom, i tu će se voditi najvažnija i najneizvesnija borba.

Glasanje će se obaviti u 1.638 biračkih mesta, koja će biti otvorena u nedelju od 07.00 časova, pa sve do 19.00.

CIK: Sva biračka mesta su otvorena na vreme

Centralna izborna komisija saopštila je da su u 21 opštini u kojima se održava drugi krug lokalnih izbora, sva biračka mesta otvorena na vreme.

Pravo glasa ima 1.260.571 birač.

Biračka mesta otvorena na vreme u Klokotu

Drugi krug lokalnih izbora održava se danas i u Klokotu. Birački materijal stigao je na vreme, glasanje je počelo tačno u sedam časova i odvija se bez problema, javlja reporter RTV Puls sa lica mesta.

U prvih pola sata na biračkom mestu u Klokotu glasalo je oko dvadesetak građana.

Glasa se za predsednika opštine Klokot između dvojice kandidata koji su u prvom krugu osvojili najviše glasova: Vladana Bogdanovića iz Srpske liste i Strahinje Spasića iz Građanske inicijtive Srpska narodna sloga.

Pravo glasa u Klokotu, jednoj od najmanjih opština na Kosovu ima 3.675 građana.

Izvor :
RTV KIM, RTS, RTV Puls