Momčilo Trajković poziva Aljbina Kurtija na sastanak

Predsednik Srpskog nacionalnog foruma Momčilo Trajković uputio je poziv kosovskom premijeru Aljbinu Kurtiju da se sastanu i razgovaraju o problemima sa kojima se srpska zajednica na Kosovu suočava, ali i mogućim rešenjima. 

„Ja sam poručio Kurtiju nekoliko puta javno da želim da razgovaramo. Mi imamo jednu našu asocijaciju Srpski nacionalni forum koji okuplja eminentne intelektualce koji mogu ozbiljno da porazgovaraju, da mu predlože, ali i da mu skrenu pažnju na pogrešnu politiku sa argumentima“, kazao je Trajković.

Trajković je izrazio nadu da se Kurti odazvati pozivu i da će ispuniti obećanje još od 2019. godine koje je dao u svojstvu kandidata za premijera, kada je najavljivao dijalog s kosovskim Srbima, uz ocenu da je taj dijalog mnogo važniji od onog koji se vodi sa Srbijom u Briselu.

„Ko će da veruje Kurtiju koji priča sve to (o unutrašnjem dijalogu sa Srbima) a nikada nije uradio ništa, nikada nije došao, ajde ne mora da bude Čaglavica, ali na primer Novo Brdo. Da li je tamo otišao da vidi zašto taj narod odlazi tamo? Odlazi iz ekonomskih razloga, ali šta je Vlada kosovska učinila da taj narod zaustavi? Sve Vlade Kosova pa i Kurtijeva posebno je  zainteresovana  da Srbi sa ovih prostora odlaze i on za to smatra odgovornim Vučica, a to se dešava na teritoriji gde je on vlast i on ima posebnu odgovornost“, zaključio je Trajković.

Izvor :
Medja centar Čaglavica