Mojsilović pred sudom u Prištini kazao da nije kriv

Gavrilo Milosavljević koji je uhapšen po optužnici kosovskog tužilaštva za ratni zločin na Kosovu, danas se pred sudom u Prištini izjasnio da nije kriv.

On se danas pojavio pred Osnovnim sudom u Prištini posle godinu dana od hapšenja i to nedugo nakon što je legalizovao vlasništvo stana u Istoku.

Njemu je danas pročitana optužnica kojom se tereti da je bio učesnik u ubistvima 109 zatvorenika albanske nacionalnosti u zatvoru Dubrava 1999. godine i ranjavanja njih 108.

Milosavljevića brani advokat Dejan Vasić koji najavljuje predaju prigovora povodom nekih dokaza, koji su, po njemu, nezakonito pribavljeni u pogledu same osnovane sumnje i svega ostalog što, kako tvrdi, optužnici nedostaje.

Vasić je na ročištu ukazao da je “prostim čitanjem tri izjave jedinog svedoka moguće zaključiti neke stvari o njegovom kredibilitetu”.

“Možda je ipak potrebno da se taj jedan svedok sasluša pa da svi mi koji budemo prisutni i koji budemo videli, možda drugačije sagledamo sve ove stvari koje se čine sada bombastičnim”, rekoa je Vasić po okončanju ročišta.

Zatražio je ublažavanje mere pritvora za Milosavljevića, iako, kako dodaje, zna da taj zahtev neće biti prihvaćen.

Izvor :
Kim