Mladi atletičar iz Prilužja deo tima Srbije u Mariboru

Slovenački grad Maribor od prekjuče je domaćin 17. Evropskog olimpijskog festivala mladih (EYOF) koji će trajati do 29. jula. Na ovom takmičenju, u timu Srbije, učestvovao je i mladi atletičar iz Atletskog kluba „Prilužje“ Uroš Mašić, koji je takmičenje završio na sedmom mestu.

Njegov trener, Dejan Dimitrijević, kazao je za KoSSev portal da je njegov takmičar prvobitno ispunio normu da bi mogao da se takmiči na ovom turniru.

„Tu su norme koje postavlja svaki savez i na nama je bilo da ispunimo normu na 800 i 1,500 metara, koje su Uroševe discipline, i on je na obe discipline ispunio normu“, kazao je Dimitrijević.

U disciplini trke na 800 metara, Uroš je već imao vreme koje ga kvalifikuje za ovaj turnir – 1:56,74, u Banjaluci je završio kao drugi sa vremenom 1:55,97, dok je na trci od 1,500 metara u finalu Kupa Srbije u Kraljevu za seniore, takođe završio kao drugoplasirani sa vremenom 3:59,30, ističe Dimitrijević.

„Mali broj naših atletičara je ispunio norme, od muškaraca samo njih pet i devojaka mislim oko desetak, sve ukupno mislim da je 17 ili 18 iz atletike“, navodi trener.

On je, međutim, jučerašnje kvalifikacije završio na sedmom mestu, te nije uspeo da nastavi takmičenje. Njegov trener ističe, međutim, da je naš mladi atletičar ipak postigao značajan uspeh, s obzirom na jaku konkurenciju.

Mašić će sa timom ostati do kraja turnira, potvrdio je Dimitrijević.

„On ostaje sa timom do kraja da bodri druge, radiće tamo dodatno te treninge koje mu trebaju da bi ostao na nekom nivou“, kaže on.

Trener naglašava da potom sledi pauza, a onda nastavljaju sa pripremama za druge turnire koji Uroša očekuju.

„Nastavljamo dalje da se spremamo za kvalifikacije Kupa Srbije, Balkanijadu za mlađe juniore, kros i priprema za dvoranu, jer u atletici nema pauze, samo ima mali odmor“, kaže Dimitrijević.

Pred mladim sportistom je svetla budućnost.

„On ima 17 godina, i on je među najboljim našim sportistima, ne samo među mlađim juniorima, već i među seniorskom konkurencijom i to dokazuju finale Kupa. Bio je više puta prvak Srbije, držao je i dva rekorda Srbije za starije pionire na 800 i hiljadu metara“, zaključuje trener Dejan Dimitrijević u razgovoru za portal KoSSev.

Izvor :
Kossev