Ministarka pravde o audio-snimku Kusari Ljlja – Simić: Protivzakonit čin i pokušaj SL da ucenjuje Mimozu Kusari; Srpska lista na najgori mogući način predstavlja Srbe

Komentarišući audio-snimak šefice poslaničke grupe Pokreta Samoopredejenje i funkcionera Srpske liste Slavka Simića, koji se pre nekoliko dana pojavio u medijima, ministarka pravde Aljbuljena Hadžiu rekla je da takva vrsta snimanja protivzakonita i da bi time trebale da se pozabave pravosudne institucije. Hadžiu je rekla i da je objavljeni audio-snimak imao tendenciju da pokaže iskrivljenu komunikaciju koja, prema njenim rečima, može da se iseče i izmonitra.

„Gospođa Kusari-Ljilja je sinoć u celini razjasnila da to izgleda kao deformisana komunikacija koja je isečena, sastavljena i uređena prema njihovim tendencijama”.

Rekla je i da nikada nije bilo razgovora između nje, premijera Kurtija i ministra unutrašnjih poslova, Svećlje u vezi sa ovim pitanjem:

„Za Radoičićem je izdat nalog za hapšenje, nikada nije bilo razgovora između mene, premijera, ministra Svećlje i šefice poslaničke grupe o ovome. Važno je da Mimoza ni pod kojim uslovima nije ispoštovala zahteve Srpske liste. Gospođa Kusari-jLilja nije sklapala pogodbe, nije ucenjena i niko je ne može zastrašiti“, istaka je ministarka pravde Aljbuljena Hadžiu.

Hadžiu je rekla da Srpska lista, partija koja predstavlja srpsku zajednicu na Kosovu u Skupštini, to radi na najgori način.  Dodala je i da Srpska lista umesto da predstavlja Srbe koji žive na Kosovu, sluša predsednika Srbije Aleksandra Vučića i  bavi se ucenama i pretnjama.

“Umesto da predstavlja građane srpske nacionalnosti  koji žive na Kosovu, Srpska lista, koju su opozicione stranke formirale sporazumom iz 2013. godine, sluša Vučića i bavi se ucenama i pretnjama. One koje su objavljene imaju razlog – njihov efekat je nula. Srpska lista nije bila u stanju da uceni  ili izvrši pritisak na Mimozu Kusari-Ljilju, jer da su njihovi zahtevi bili ispunjeni, snimak ne bi ni bio objavljen“, rekla je Aljbuljena Hadžiu.

Izvor :
Medija centar Čaglavica