Ministar Gašić odgovorio gde je prebivalište predsednika SL Gorana Rakića

Ministar policije Bratislav Gašić izjavio je da nije tačno da je predsednik Srpske liste Goran Rakić promenio prebivalište i da sada živi u Novom Sadu.

On je to rekao odgovarajući na pitanje poslanika Narodne stranke Borislava Novakovića da li je tačno da Rakić ima prebivalište u Novom Sadu, a da „zabrinjava što su sa njim u Novi Sad došli da žive i Zvonko Veselinović i Milan Radoičić“.

„Da li je on predsednik Srpske liste ili Novosadske liste. Da li je izmestio sebe i svoju porodicu u Novi Sad, a ljude ostavio na milost i nemilost Kurtiju“, upitao je Novaković.

Ministar je demantovao navode Novakovića, istakavši da Goran Rakić nema prebivalisšte ili veze sa Novim Sadom, već je u Kosovskoj Mitrovici sa svojom porodicom.

Novaković je uoči rasprave upitao Ministarstvo unutrašnjih poslova da li postoje „krvni delikti kao odeljenje policije“ u Novom Sadu, uz ocenu da je taj grad postao „grad nerešenih ubistava“.

„Imali smo četiri nerešena ubistva u godinama koje su ostale iza nas. To je sramotno. Dokle će Novi Sad biti mesto nerešenih ubistava“, upitao je Novaković.

Šef poslaničke grupe Dveri Boško Obradović pitao je Vladu kada će biti održana posebna sednica Skupštine Srbije na temu situacije na severu Kosova i Metohije, kada će Srbija zatražiti hitno zasedanje Saveta bezbednosti UN, šta je Ministarstvo spoljnih poslova uradilo na međunarodnom nivou i da li se diplomatskim putem traži pomoć oko uhapšenih Srba na Kosovu i Metohiji.

„Da li vam je poznato da je politička partija Srpska lista registrovana u Prištini u skladu sa Zakonom o opštim izborima Republike Kosovo, čime je priznala nezavisnost Kosova i više ne može da predstavlja Srbe na Kosovu i Metohiji već treba da se izaberu novi predstavnici za buduće pregovore“, rekao je Obradović.

Sednici na kojoj se raspravlja o zahtevu za smenom ministra policije Bratislava Gašića nastavljena je a prisustvuju premijerka Srbije Ana Brnabić i ministar Gašić.

Izvor :
N1