Milojević: Prisustvo kosovskih specijalaca na severu negativno utiče na rad rudnika „Trepča“; Rakić: Zahvalni smo KFOR-u na ispunjenju našeg zahteva

Rudari Trepče – Crnac iz Leposavića ovoga jutra pridružili su se građanima u Zvečanu koji protestuju ispred zgrade opštine. Obučeni su u svoje radne uniforme sa zastavama u rukama na kojima je obeležje ovog rudnika.

Rudar kombinata “Trepča – Crnac” Darko Milojević, obraćajući se prisutnima rekao je da od petka, dolaskom jakih specijalnih snaga u Leposavić, obustavljena proizvodnja u ovom rudniku.

„Specijalci su blokirali flotaciju i ne dozvoljavaju da našim kamionima prevozimo rudu sa rudnika na flotaciju. Mi nismo budžetska firma, platu primamo od onoga što proizvedemo, samim tim su nam ugroženi životi i egzistencija“, rekao je rudar kombinata Darko Milojević.

Pre Milojevića prisutnima se obratio predsednik Srpske liste Goran Rakić. On se najpre zahvalio KFOR-u na ispunjenju njegovog jučerašnjeg zahteva – da rasporedi jedinice u više delova grada kako bi se sprečili direktni kontakti okupljenih građana na protestima sa Kosovskom policijom.

“Videli smo da su danas ispunili svoje obećanje, razmestili su svoje snage na pet tačaka. Dakle, ovde u okolini uličicama, na centru oko ulaska da bi sprečili ulazak specijalne jedinice policije, da ne bi došlo do incidenta. Ovu priliku koristim da se zahvalim na razumevanju, pre svega pukovniku, jer nama to puno znači. Kao što ste mogli videte svih ovih dana, srpski narod nema problem sa Kforovim vojnicima. Ovu priliku koristim da pozovem sve građane da ukoliko je potrebna neka asistencija ili pomoć vojnika Kfor-a da im budu na usluzu”, rekao je Rakić.

Izvor :
Medija centar Čaglavica