Miljković: Nemanja Vlašković pušten na slobodu

Nemanja Vlašković iz Leposavića koji je uhapšen zbog navodnog napada na novinare 29. maja pušten je iz pritvora nakon što mu je plaćena kaucija, potvrdio je za Kim radio njegov advokat, Predrag Miljković.

Vlašković će se u daljem postupku braniti sa slobode.

„Nemanja je obavezan da sudu priloži putna i lična dokumenta kao i obećanje da neće napustiti mesto prebivališta“, kazao je Miljković.

I direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković potvrdio je na Tviteru da je Vlašković pušten na slobodu.

„Još jedan Srbin koga je uhapsila Kurtijeva policija – Nemanja Vlašković je na slobodi! On je posle mesec dana pritvora stigao kući svojoj porodici. Beograd će nastaviti da se svim političkim sredstvima bori za nevino uhapšene Srbe da bi pravda pobedila!“, napisao je Petković.

Podsetimo, Nemanji Vlaškoviću 18. juna određen je jednomesečni pritvor zbog napada na medije na severu Kosova.

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja, 16. juna je izvestio o hapšenju Vlaškovića uz fotografiju lica sa kapuljačom i tamnim naočarima, tvrdeći da je u pitanju on, te navodeći da je učestvovao u napadu na albanske novinare 29. maja u Leposaviću.

Međutim, i prijatelji, i advokat Vlaškovića su tvrdili da je napravljena dvostruka greška – mladić nije maskiran, i spomenutog dana se zapravo nalazio nekoliko reda iza maskirane osobe na protestu, otkrivenog lica.

Izvor :
KIM