Milan Antonijević: Beogradu i Prištini potrebno manje neiskrenosti, a mnogo više snage i hrabrosti

Advokat Milan Antonijević iz Beograda koji učestvuje na Festivalu “Mirdita, Dobar dan”  smatra da političke elite u Beogradu i  Prištini svojim izjavama uglavnom šire govor mržnje, koji ne doprinosi pomirenju i normalizaciji odnosa između Srba i Albanaca.

„Mislim da je taj „ping-pong“ podizanja tenzija Prištine i Beograda već dovoljno uigran i da bi zaista trebalo da im pošaljemo poruku da je dosta sa time. Svako podizanje tenzija odrazi se na porodice koje žive u enklavama, koje žive na severu Kosova, njihov kvalitet života se smanjuje“, rekao je Antonijević za Medija centar u Čaglavici.

Prema njegovim rečima zbog toga je potrebno održavati više aktivnosti i manifestacija, sličnih Festivali „Mirdita, Dobar dan“.  

„Nikako da izađemo iz kruga u kome se čini mi se da i jedna i druga politička elitia uživaju,  a to je neometano podizanje tenzija širenje mrženje, a mnogo je manje ovakvih aktivnosti i nekih iskrenih akcija koje vode smanjenju tog jaza koji je nastao u protekle tri decenije, a koji se nažalost gaji u medijima. Pogledajte kako izgledaju naslovne strane, dečko koji je odavde izveštavao novinar, protiv njega se sada pišu hiljade i hiljade poruka mržnje zbog toga što je samo postavio zastavu Kosova, a podsetiću vas da je ceo naš državni vrh stajao i na pregovorima i na mnogim drugim događajima gde je ta zastava i te kako bila prisutna“. Kazao je Antonijević dodajući da je Beogradu i Prištini potrebno „malo manje neiskrenosti, a  mnogo više snage i hrabrosti“.

Izvor :
Medija centar Čaglavica