Meštani Sušića kod Štrpca mole za pomoć, zavejani i bez struje

Meštani sela Sušiće u opštini Štrpce, su već dva dana bez struje, ali i da su odsečeni od sveta usled većih snežnih padavina.

„Zatrpani smo snegom, nanosi iznose i preko metar. Nemamo ni struju dva dana. Ne znamo šta da radimo, ovde u selu ima i bolesnih. Molimo vas i sve nadležne da nam pomognu“, pisao je KoSSevu meštanin Dragiša Rakinac.

Kako su meštani ovog sela kazali potom, nisu uspeli da dobiju nadležne u opštini, ali tvrde da su do drugih sela u ovoj opštini putevi očišćeni.

Sušići su selo u opštini Štrpce sa ispod sto domaćinstava, nekoliko kilometara iznad Štrpca, stočarski kraj, odakle se pruža najlepši pogled na Ljuboten i šarski masiv.

KoSSev nezvanično saznaje da su meštani i iz najvećeg sela u Štrpcu – Sevce, imali slične primedbe.

Nadležne u opštini danas nismo uspeli da dobijemo. Na broj u opštini se nisu javljali. Broj mobilnog telefona gradonačelnika Dalibora Jeftića na koji smo ranije komunicirali nije bio dostupan, uključujući i prisutnost na društvenim mrežama. Pitanja smo uputili i preko Fejsbuk stranice opštinskom privremenom organu.

Inače, prema informacijama FB stranice „Brezovica info“, skijašima je danas preporučeno da ne dolaze na Brezovicu, upravo usled visokih snežnih padavina. Oni navode da su nanosi preko metar i da je blokiran čak i parking.

Izvor :
Kossev