Meštani Gračanice odali poštu stradalim đacima i radniku obezbeđenja u Beogradu

Paljenjem sveća u manastiru Gračanica, veliki broj građana odao je poštu ubijenoj deci i radniku obezbeđenja, koje je u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu juče usmrtio učenik sedmog razreda te škole. Okupljeni su se takođe pomolili za uspešan oporavak ranjenih.

Gradonačelnica Gračanice Ljiljana Šubarić ovom prilikom rekla je da je jučerašnji događaj koji se desio u Beogradu nezapamćena tragedija.
„Velika tuga, desila se nezapamćena tragedija. Juče u Beogradu osmoro dece izgubilo je život. Izgubljena je mladost, izgubljena je radost“, rekla je Šubarić.
Ona je dodala da je ceo svet potrešen ovim događajem, a cela Srbija u žalosti.
„Želim da se ovakve stvari više nikada ne ponove, ni kod nas, niti bilo gde u svetu. Želim da izrazim saučešće porodicama nastradale dece, rođacima, prijateljima i čitavoj Srbiji jer svi smo na gubitku, ceo svet je na gubitku. Ovo nas je sve potreslo i uznemirilo. Apelujem na sve da se osvestimo, probudimo, da pomognemo jedni drugima, kako se ovakve stvari nikada više ne bi dešavale“, rekla je Šubarić.
Podsetimo, zbog tragičnog događaja u Beogradu odlukom vlade Srbije proglašena je trodnevna žalost koja će trajati do nedelje.
U čast preminulih u srpskim sredinama na Kosovu otkazaće se svi događaji zabavnog karaktera u organizaciji organa lokalnih samouprava i institucija, saopštila je danas Srpska lista.