Mediji: Na konvenciji u Albaniji mapa na kojoj je Kosovo u sastavu Srbije; Rama: Nikakva šteta naciji od minuta prikazivanja

U Tirani se danas održava Međunarodna turistička konvencija, u organizaciji albanskog Ministarstva turizma. Više prištinskih medija izvestilo je o tome da je na video bimu iza španskog govornika na mapi Balkana linija između centralne Srbije i Kosova bila isprekidana. „Nikakva šteta nije zadesila naciju od jednominutnog prikazivanja te mape“, oglasio se potom premijer Albanije, Edi Rama.

Nakon izveštavanja medija, ali i kritika na račun Albanije, premijer ove zemlje poručio je da se prezentacija na kojoj se može videti ova mapa prikazivala tokom izlaganja predsednika španskog giganta hotelijerstva „Melia Group“.

„Možda su patriote danas našle posao baveći se mapom tokom izlaganja predsednika španskog giganta Melia Group na turističkoj konvenciji, na kojoj je nedostajalo Kosovo!“, poručio je Rama.

Ujedno, kaže da Španija „ima mapu Balkana“, ali i da „nikakva šteta nije zadesila naciju od jednominutnog prikazivanja te mape“.

Rama poručuje i da „Albanija nije Iran, gde se proveravaju izlaganja onih koji su pozvani na međunarodne konferencije“, te podcrtava da konvencija nije bila diplomatska platforma za priznanje Kosova od strane Španije.

„Zlo dolazi u naš narod od onih koji se po ceo dan bave ovakvim nepovezanim ratovima između Albanaca“, zaključio je Edi Rama.

Španija je jedna od 5 zemalja članica EU koja ne priznaje nezavisnost Kosova.

Izvor :
Kossev