Lučić: Sledeće nedelje idem do ambasada u Prištini zbog zabrane rada MTS

Generalni direktor Telekoma Srbija Vladimir Lučić najavio je da će sledeće nedelje doći u Prištinu kako bi ovdašnjim ambasadama lično objasnio koliko je bizaran pokušaj prištinskih vlasti da zabrane rad MTS-a na Kosovu.

Lučić je rekao da je odgovor na žalbu Telekoma Srbija na rešenje kosovske agencije za privredne registre o zabrani rada MTS na Kosovu, ćerke firme Telekoma, trebalo da stigne do petka, pre nedelju dana.

„Odgovor je trebalo da bude u prošli petak, ali smo dobili odgovor da ćemo dobiti odgovor za 15 dana. Ja sledeće nedelje idem i u Prištinu, na dva dana, kako bih obišao međunarodne ambasade i na licu mesta objasnio kolika je bizarnost tog pokušaja. Koliko je to apsolutno neutemeljeno, čak i po prištinskim zakonima, a da ne kažemo da je to poništavanje Briselskog sporazuma“, rekao je Lučić za TV Prva.

Istakao je da bi zabrana rada MTS predstavljala izuzetno zaoštravanje situacije na Kosovu, jer bi 30.000 domaćinstava ostalo bez interneta i televizije i mogućnosti da gleda srpske televizijske kanale.

Takođe, ostali bi i bez mobilne komunikacije, dodao je Lučić i istakao da bi to dosta uznemirilo Srbe. Ipak, kaže da je optimista u tom slučaju, pošto je međunarodna zajednica stala na stranu Telekoma Srbija.

„Očekujem ne samo da ćemo nastaviti da radimo nego da će se rešiti i pitanje dodele treće licence. Kad su već pokrenuli naše pitanje, pokrenuli smo sada inicijativu da konačno razjasnimo zašto oni ne dodeljuju treću licencu, jer po Briselskom sporazumu mi imamo privremenu dozvolu za mobilnu do podele treće licence, a što oni deset godina ne rade kako se mi ne bismo raširili na čitavoj teritoriji KiM. Ali, sada kada su nas već pomenuli i stavili na sto problem Telekoma Srbija i naše ćerke firme, onda je red i to da rešimo. Tako da sam ubeđen da ćemo ne samo pobediti, nego da ćemo izaći još jači“, naglasio je Lučić.

Lučić je početkom ove nedelje boravio u srpskim sredinama na Kosovu gde je dodelio donaciju školama u vidu takozvanih pametnih tabli, ali i sportsku opremu.

Izvor :
Prva, Tanjug, Kim