Lopovi provalili u kuću Stevića, odneli novac i nakit

U Gračanici je sinoć zabeležena nova pljačka, a na meti lopova našla se porodica Stević.

Nepoznati počinioci su, kako je za Kosovo onlajn rekao Dragoljub Stević, ušli kroz prozor. U trenutku pljačke, porodica nije bila kod kuće.

U kući su napravili premetačinu, stvari pobacali na pod, odneli novac, zlatni nakit i kreditne kartice.

Dragoljub Stević napominje da ovo nije prvi put da su se našli na meti lopova. Ističe da su po povratku kući supruga i on videli otvorene prozore u dnevnoj i sobi na spratu.

„Odmah sam ustanovio da mi je odnet novčanik sa bankovnim karticama i 300 evra u gotovini, kao i zlatan nakit u vrednosti od najmanje 400 evra. To malo para koje sam sakupljao za magnetnu rezonancu oni su odneli. Trećeg avgusta mi je zakazana operacija kuka u Nišu. Šta će dalje da bude, ne znam, ali ovo što se nama radi je strašno“, ispričao je Dragoljub Stević, podsećajući na prethodnu pljačku u novembru 2020. godine.

Policija je izvršila uviđaj, ali Stević ističe da su mu dežurni policajci kazali da nema otisaka prstiju jer su „pljačkaši koristili rukavice“.

Na teritoriji centralnog Kosova česte su pljačke domaćinstava i drugih objekata. Nedavno je u Donjoj Gušterici u jednom danu opljačkano osam objekata, od kojih su četiri bile porodične kuće. Prethodno su krađe zabeležene i u Suvom Dolu i Skulanevu.

Stanovnici centralnog Kosova, a posebno žrtve krađa, nezadovoljne su zbog nerešavanja ovih slučajeva, ali i zbog činjenice da se ne osećaju bezbedno u svojim kućama.

Izvor :
RTV KIM, Kosovo onlajn