Londan kroz rep kritikuje Beograd i Prištinu i „predizborne igre koje igraju“

„Vuku svoje veze, a veze vuku veze, pa smo se zamrsili i tako nas kuvaju. Igra na emocije, rodoljub je, dokle više bre, ne mirišem te. Vaše igrice sve, već videli smo – ćuti, sorry tata ali sada moraš ovo čuti“ – ovo su stihovi pesme mladog repera iz Osojana, Danila Đurića, poznatijeg kao Londaneze. Pesmu je napisao „pod uticajem svega sto se dešavalo zadnjih mesec dana ljudima na Kosovu“, kaže za KoSSev njen autor.

Danilo Đurić poznat je po tome što pojedina društvena dešavanja na KiM-u pretoči u stihove i iste otpeva uz bit pred upaljenom kamerom svog telefona.

Tako je bilo i 14. oktobra tj. dan nakon akcije Kosovske policije tokom koje je na Severu Kosova došlo do sukoba građana i specijalnih jedinica, tj. skoro dve nedelje nakon uklanjanja 13-dnevnih barikada sa Jarinja i Brnjaka, odnosno odlaska specijalnih jedinica sa ovih prelaza.

Londan je, pod utiskom poslednjih dešavanja, svoje misli pretočio u pesmu u obliku razgovora, tj. prepirke oca i sina.

„Ovo je jos jedna strofa koja je tipična za moje stvaralaštvo na polju rep muzike, jasno upućena kritika ljudima koji se igraju ljudskim životima i manipulišu njima. Isprovociran situacijom, imao sam potrebu da napišem i snimim ovu strofu na ovaj način“, kazao je Londan za KoSSev.

Naznačio je da u pesmi kritikuje i Beograd i Prištnu, tj. „predizbornu igru“ koja se igra pred svake izbore.

„Očigledno je da Kurti ima problema sa biračkim telom, pa pokušava da svoj rejting podigne nacionalizmom koji pokazuje na ovaj način, što sa druge strane zabrinuti srpski narod okreće na jedinu opciju koju im nudi Beograd. I jedna i druga strana dobija šta im je potrebno igrama koje se ponavljaju pred svake izbore“, kazao je.

Londan dodaje da je čekao da prođu izbori „pa da se naši životi vrate u onaj kolosek nenormalnog života koji smo naučili da živimo“.

„Nisam lakog kova da me lova vodi dalje, niti sin iz snova koji nikad ne napravi sr**e. Zašto našao sam se u sred bojnog polja, pa me interes ne vodi već srce i volja“, ovim rečima Londan završava svoju pesmu, a svoj odgovor za naš medij time da u ovih mesec dana stradaju upravo ljudi koje vodi srce i volja.

Izvor :
Kossev