Ljiljana Šubarić: Građani da ostanu pribrani, međunarodna zajednica da odgovorno reaguje

„Jutros je u Gračanici osvanula teška i tužna slika, zapaljena je srpska zastava u blizini spomenika Milošu Obiliću koji se nalazi u neposrednoj blizini manastira Gračanica“, rekla je predsednica opštine Gračanica i pozvala međunarodnu zajednicu da odgovorno reaguje, a relevantne institucije da pronađu počinioca.

„Pored našeg apela i pozivanja na mir, pored naše molbe za dijalog, kao odgovor dobili smo napad na goloruki narod u Zvečanu i paljenje srpske zastave u Gračanici. Smatram da je ovo još jedan vid pritiska kojim žele da se poseju strah i mržnju i nije bitno, dakle, da li se radi o Gračanici, Zvečanu, Leposaviću, Štrpcu, bitno je da tamo živi srpski narod i da se vrši dodatni pritisak na njega“, navela je Ljiljana Šubarić u izjavi za Kim radio i RTV Gračanicu.

Ona je pozvala međunarodnu zajednicu i zemlje Kvinte da odgovorno reaguju.

„Šta je zastava kriva? Da li je, možda, zato što se zavijorila u tom trenutku isprovocirala nekoga da bude na meti vandala?“, upitala je predsednica opštine Gračanica.

Šubarićeva je pozivala sugrađane i apelovala na njih da budu pribrani, „da ostanemo pribrani i svoji na svome“, dodala je.

Ona je kazala i da insistira kod svih relevantnih institucija da se slučaj razreši i nikada više ne ponovi, te dodala je da ovo nije prvi slučaj paljenja srpske zastave.

„Velike su tenzije, naravano da je sve povezano“, rekla je Ljiljana Šubarić odgovarajući na novinarsko pitanje o vezi paljenja srpske zastave u Gračanici sa jučerašnjim neredima u Zvečanu i tenzijama na severu Kosova.

Izvor :
Kim