Ljeutrim Ajeti imenovan za zamenika predsednika Opštine Gračanica za zajednice

Odbornici Skupštine opštine Gračanica održali su danas šestu vanrednu sednicu na kojoj su usvojene sve predviđene tačke dnevnog reda.

Između ostalog jednoglasno je usvojen predlog gradonačelnice Ljiljane Šubarić o imenovanju zamenika predsednika opštine za zajednice. Izabran je Ljeutrim Ajeti iz Kišnice, odbornik Skupštine Opštine iz albanske zajednice.

„Starosedelac je u Kišnici. Njegov pokojni otac je mnogo pomogao pomirenju i suživotu među stanovnicima u Kišnici. Nadamo se da će Ljeutrim da nastavi njegovo delovanje i pomogne samoj Opštini Gračanica“, rekao je Milan Dimitrijević, predsedavajući Skupštine Opštine Gračanica.

Ljeutrim Ajeti se na svom Fejsbuk profilu zahvalio na izboru.

„Hvala svima na poverenju i podršci, ja ću biti glas svakog građanina opštine Gračanica u svakom trenutku bez obzira na etničku pripadnost, veroispovest i pol“, napisao je Ljeutrim Ajeti na svom Fejsbuk profilu.

Na današnjoj sednici odbornici Skupštine Opštine jednoglasno su i bez rasprave usvojili nekoliko predloga. Osnovan je odbor za zajednice, čime su, kako je rekao presedavajući Skupštine Opštine Gračanica Milan Dimitrijević u potpunosti ispunjene zakonske norme, kad je u pitanju broj i sastav članova koji podrazumeva i poštovanje zakona o rodnoj ravnopravnosti.

„Ispred romske zajednice је Turkijan Tahiri, ispred albanske zajednice Bljerta Gaši kao izmenjen predlog, ispred goranske zajednice Aziz Karabulani, ispred aškalijske zajednice Fljorim Bajrami ispred srpske zajednice su Jelena Dimitrijević, Dejan Jevtić i Bojan Živić i Marija Grbić odbornica“, rekao je predsedavajući Skupštine Opštine Gračanica Milan Dimitrijević.

Na šestoj vanrednoj sednici Skupštine Opštine Gračanica doneta je odluka i o formiranju Odbora za osobe sa posebnim potrebama.

Izvor :
Medija centar Čaglavica