Kurti: Srbija je agresivna i ljuta, naterali su nas da budemo oprezni, pa čak i uplašeni

Kosovski premijer Aljbin Kurti poručio je da je „Srbija agresivna i ljuta“, ali da to Kosovo čini opreznim, pa i uplašenim.

U izjavi medijima na otvaranju Državnog centra za obuku za sajber bezbednost Kurti je rekao da je Kosovo uvek upozoravalo na opasnost po bezbednost od nedemokratskih država u regionu ali, kako je dodao, „niko to ne može tako temeljno i duboko da zna kao Sjedinjene Američke Države“.

On je naveo da je otvaranje Centra bezbednosti deo priprema Kosova zbog opasnosti od nedemokratskih država u regionu.

“Ono što radimo jeste da maksimalno pripremamo ono što možemo i znamo, zato smo i otvorili ovaj Državni centar za sajber bezbednost za obuku koja će se tamo nuditi“, dodao je on.

Na Kosovo je stiglo i 15 nemačkih multifunkcionalnih vojnih kamiona RheinMetall MAN HKS2, 8X8.

„Imao sam čast zajedno sa komandantom bezbednosti Kosova da vidim ovih 15 multifunkcionalnih kamiona nemačke kompanije koje smo već uključili u Kosovske bezbednosne snage. Njih 10 kupili smo (zahvaljujući sredstvima) iz državnog budžeta, a pet su donacije. Dakle, ovo je partnerstvo koje stvaramo. Primamo donacije i kupujemo da bi teritorijalni integritet, suverenitet i bezbednost građana bili nepovredivi. Imamo jasnu pozadinu da je naš severni komšija agresivan, ljut, ali to nas je učinilo opreznim i prilično uplašenim“, rekao je Kurti.

Izvor :
Ekonomija onlajn, Kim