Kurti se sastao sa potpredsednicama opština Severne Mitrovice, Zvečana i Leposavića

Premijer Kosova Aljbin Kurti, sastao se danas sa zamenicom gradonačelnika Severne Mitrovice Katarinom Ađančić, zamenicom gradonačelnika Zvečana Nataša Tomanić, a virtuelno je sastanku, kako se navodi u saopštenju kabineta premijera Kosova, prisustvovala zamenica gradonačelnika Leposavića Marina Bogojević.

Sastanku su takođe prisustvovali i ministar administracije lokalne samouprave Eljbert Krasnići i  savetnica premijera za pitanja zajednica, Elizabet Goving.

Tema sastanka bila je usmerena na “aktuelnu situaciju u opštinama na severu Kosova i najnovija dešavanja u odnosima sa Srbijom, uključujući jučerašnje incidente”.  

“Posebna pažnja tokom sastanka je takođe posvećena mogućnostima za intenziviranje investicija i infrastrukturnih projekata u ovim opštinama, praktičnim merama koje mogu da olakšaju zapošljavanje, kao što je mera zapošljavanja za 2000 stanovnika opština Severna Mitrovica, Leposavić, Zvečan i Zubin Potok, koji je pokrenut u februaru ove godine, i proces popisa stanovništva. Za ovo zadnje, premijer je istakao značaj ovog procesa i direktan uticaj što ima učešće u ovom procesu i na pravednu raspodelu budžeta za opštine i strateško planiranje politika i projekata”, navodi se u saopštenju.

Razgovaralo se, dodaje se, i o referendumu za razrešenje predsednika opština na severu Kosova, zakazanom za 21. april.

U saopštenju se zaključuje da je “premijer Kurti zahvalio potpredsednicama na njihovoj posvećenosti i poslu koji obavljaju i ponudio nastavak saradnje u usluzi zahteva i potreba građana koje predstavljaju i opština kojima upravljaju”.

Izvor :
Medija centar Čaglavica