Kurti sa predstavnicima velike petorke i EU o kretanjima na Kosovu

Premijer Kosova Aljbin Kurti susreo se sinoć sa ambasadorima zemalja Kvinte i šefom kancelarije EU na Kosovu.

Kurti je upoznao ambasadore sa radom i odlukama vlade u ispunjavanju prioriteta njenog programa.

„Govorio je i o merama protiv pandemije korona virusa, o posvećenosti vlade reformama i evropskim i evroatlantskim integracijama i značaju saradnje sa zemljama velike petorke u ostvarivanju ovih ciljeva. On im je zahvalio na kontinuiranoj podršci koju, kao partnerske i prijateljske države, pružaju državi i narodu Kosova“, navedeno je u saopštenju.

Na kraju sastanka potpisan je Memorandum o razumevanju vlade Kosova i Evropske unije za nastavak korišćenja zgrade u kojoj se nalaze kancelarije Evropske unije na Kosovu.

Kosovski premijer pozdravlja imenovanje Stjuarta Piča: Očekujem blisku saradnja

Kosovski premijer Aljbin Kurti reagovao je nakon imenovanja Stjuarta Piča za specijalnog izaslanika za Zapadni Balkan u okviru stalne posvećenosti Velike Britanije razvoju i prosperitetu regiona.

Kurti je na Tviteru napisao da očekuje blisku saradnju sa Stjuartom Pičem u odbrani i promovisanju slobode i demokratije na Zapadnom Balkanu.

Pič će preuzeti svoju novu funkciju nakon što je podneo ostavku na mesto predsedavajućeg Vojne komisije NATO-a, na kom je bio od 2018. Prethodno je služio kao načelnik štaba odbrane Ujedinjenog Kraljevstva.

Izvor :
Beta, Kosova Press