Kurti sa Kamberijevom listom: Izbori značajni za obezbeđenje zastupljenosti Albanaca u Skupštini Srbije

Premijer Kosova Aljbin Kurti, je dočekao u Prištini predstavnike albanskih političkih partija Preševske Doline, koji su, ako je saopšteno, „mimo lokalnih političkih razlika, odlučili da se okupe oko zajedničke liste za kandidovanje u parlamentarnim izborima u Srbiji 17. decembra“.

Lista “Politička bitka Albanaca se nastavlja – Šaip Kamberi”, okupio je oko sebe Stranku Demokratske Akcije koju predvodi Šaip Kamberi, Albansku Demokratsku Partiju Ragmija Mustafe, Pokret Demokratskog Progresa Šćiprima Musliua, Albansku Demokratsku Uniju sa Naserom Azirom i Savez za Dolinu, koju predstavlja Armend Aljiu.

Kurti je čestitao predstavnicima ovih pet političkih partija na postignutom dogovoru i poželeo im uspešnu kampanju i pripremu za izbore 17. decembra, koji su od posebnog značaja za obezbeđenje zastupljenosti Albanaca u Skupštini Srbije, kao i za postizanje zajedničkih ciljeva za pravdu i jednakost Albanaca kao nacionalne manjine tamo.

Kako se navodi u saopštenju, na ovom sastanku je rečeno da “diskriminacija u predstavljanju, pasivizacija adresa, nepravde i kršenja prava Albanaca su pitanja koja zabrinjavaju i o kojima je potrebno razgovarati ujedinjenim i koordinisanim glasom”.

Izvor :
Kim