Kurti: Izbori 2025. godine, opozicija ne može da ih odlaže

Lider Pokreta Samoopredeljenje i kosovski premijer Aljbin Kurti je na stranačkom sastanku zatražio od članova “da osvoje i prvenstvo i kup”, misleći na centralne i lokalne izbore.

Kurti, koji je i aktuelni kosovski premijer, rekao je prisutnima u ponedeljak da će izbori biti održani 2025. godine jer „opozicija neće moći da ih odlaže na neodređeno vreme”.

Prvenstvo i kup

Parlamentarni i lokalni izbori trebalo bi da se održe 2025. godine, rekao je Kurti.

„Da uzmem primer iz fudbala za izbore koji će biti održani 2025. Uzmimo za primer uspešan tim, Balkan iz Suve Reke. Za centralnu i opštinsku vlast, za parlamentarne i lokalne izbore, neka Pokret Samoopredeljenje osvoji i prvenstvo i kup 2025. godine,” poručio je Kurti.

Naveo je da to zahteva da treba da budu spremni, hrabri za timsku igru i pokažu individualni sjaj.

“Siguran sam da ćemo zajedno sa vama uspeti. Kosovu su potrebni razvoj i promene što je brže moguće, za suverenitet i jaču demokratiju“, rekao je on.

Izbori i godišnjica 2025. godine

Prema Kurtijevim rečima, biće održani izbori i obeležena 20. godišnjica Pokreta Samoopredeljenje.

Ali parlamentarne izbore ćemo svakako imati 2025. jer opozicija neće moći da ih odlaže u nedogled, dodao je Kurti.

Kosovski premijer razgovarao je prošlog meseca sa koalicionim partnerima o novim izborima, sastanku su prisustvovali Donika Gervala, Faton Peci i Mimoza Kusari-Ljilja.

Predstavnici opozicionih partija na Kosovu izrazili su spremnost da učestvuju na vanrednim izborima, nakon poziva kosovskog premijera da se o tome izjasne.

Izvor :
KOHA, RADIO KONTAKT PLUS, KIM