Krizni štab Opštine Gračanica: Broj inficiranih raste, pojačati mere opreza

Na teritiriji opštine Gračanica za nepunih 10 dana registrovano je devet pozitivnih osoba na Kovid 19. Krizni štab apeluje na meštane da pojačaju mere prevencije u zaštiti od virusa posebno kada je reč o povratku sa godišnjih odmora, navedeno je u saopštenju ove lokalne samouprave.

Prema podacima Kriznog štaba od 26-og juna virus Kovid 19 testiranjem je potvrđen kod 9 osoba od oko 50 uzetih uzoraka. Na bolničkom lečenju trenutno nema hospitalizovanih.

Podaci Kriznog štaba prikupljeni od zdravstvenih isntitucija pokazatelj su da je poslednjih nedelja došlo do pogoršanja epidemiološke situacije te se stoga građani pozivaju na oprez i poštovanje preporučenih anti-kovid mera.

„Iako je epidemiološka sitacija za sada stabilna podaci o broju obolelih ukazuju na trend pogoršanja. Pozivamo naše građane da u narednim danima i nedeljama pojačaju mere prevencije u zaštiti od Kovida 19 a poseban oprez savetujemo onima koji odlaze na godišnje odmore van naše opštine kako bi epidemiološku situaciju održali stabilnom bez težih posledica po zdravlje ljudi i zdravstveni sistem“, navodi se u saopštenju Kriznog štaba.

Krizni štab podseća da jednostavne higijenske mere mogu pomoći da zaštitite zdravlje svoje porodice i svih oko vas uključujući i smanjene društvene aktivnosti, izbegavanje većih okupljanja i održavanje distance.

Izvor :
Medija centar Čaglavica