KRIK: Sin Zelje osumnjičen za pokušaj ubistva, Tužilaštvo potvrdilo pritvor

Aleksandar Milojević, sin kontroverznog srpskog političara sa Kosova Zorana Milojevića Zelje, osumnjičen je da je u petak uveče na Kopaoniku nožem napao tridesetšestogodišnjeg muškarca i ugrozio mu život, saznaje KRIK. Milojeviću je određen pritvor.

Kako se navodi, sin nekadašnjeg člana izvršnog odbora Srpske napredne stranke i poverenika za Kosovo i Metohiju Zorana Milojevića Zelje, Aleksandar, osumnjičen je da je u petak uveče ispred ugostiteljskog objekta na Kopaoniku napao dvojicu muškarca – jedan je životno ugrožen od posledica ranjavanja nožem, dok je drugi pretučen. Milojević je saslušan u Višem tužilaštvu u Kraljevu i određen mu je pritvor do 30 dana, piše KRIK.

Više tužilaštvo u Kraljevu je nakon upućenih pitanja povodom ovog slučaja, u saopštenju koje je poslato redakciji TV N1 potvrdilo određivanje pritvora od 30 dana.

„Povodom Vašeg zahteva od 14. 12. 2021. godine, obaveštavamo Vas da je osumnjičeni A.M. (1992) iz Beograda, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo ubistvo u pokušaju iz člana 113. u vezi člana 30. Krivičnog zakonika, na štetu oštećenog B.Š. (1985) iz Beograda, nakon što je dana 11. 12. 2021. godine zadržan po rešenju Policijske uprave u Kraljevu, Policijske stanice Raška, priveden Višem javnom tužilaštvu u Kraljevu dana 12. 12. 2021. godine, kada je saslušan u svojstvu osumnjičenog, nakon čega je sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Kraljevu predloženo određivanje pritvora protiv osumnjičenog, koji pritvor je i određen rešenjem Višeg suda u Kraljevu od 12. 12. 2021. godine u trajanju do 30 dana. Istraga u ovom predmetu je u toku i predstoji obavljanje većeg broja dokaznih radnji“, kaže se u odgovoru Višeg tužilaštva koje je stiglo u našu redakciju.

Mladi Milojević ima bogatu krivičnu prošlost, pokazuje dokumentacija kosovske policije do koje su došli novinari KRIK-a. Milojević je bio osumnjičen u više od trideset slučajeva, pokazuje dokument od pre nekoliko godina. Protiv njega su se vodili postupci zbog posedovanja droge i oružja, otmice, nanošenja teških telesnih povreda, pretnji, napada na službeno lice, ali i na desetine slučajeva zbog remećenja javnog reda i mira, navodi KRIK.

Njegov otac, Zoran Milojević, važi za istaknutog čoveka Srpske napredne stranke na Kosovu. Iz Srpske napredne stranke za KRIK kažu da Milojević trenutno nije ni na jednom poziciji u partiji, piše KRIK.

Inače, Milojević je bio savetnik u Kancelariji za Kosovo i Metohiju dok je na njenom čelu bio Aleksandar Vulin.

Za njega je bivši predsednik opštine Zaječar iz redova SNS-a Saša Mirković tvrdio da je komandovao paralelnim strukturama stranke sačinjenim od aktivista i ljudi koji su zaposleni u službama bezbednosti. Njegovo ime u tom kontekstu je pomenuo i Novica Tončev iz Socijalističke partije Srbije, podseća KRIK.

Osim u društvu visokih funkcionera SNS-a, Milojević je viđan i u društvu članova „Srpske liste“, o čemu svedoči i fotografija sa njenim potpredsednikom Milanom Radoičićem koji je nedavno stavljen na crnu listu američkog trezora, piše ovaj portal.

Kako navedi ovaj portal, protiv njega su ranije podnete krivične prijave za prebijanje i kidnapovanje opozicionog aktiviste Danila Bobića tokom izborne kampanje 2013. u Vrbasu, ali je on godinama bio neuhvatljiv za tužilaštvo. Tužilaštvo je tvrdilo da ne može da pronađe Milojevića na adresi i da zbog toga postupak stoji u mestu. Za to vreme Milojević je viđan u pratnji šefa Kancelarije za KiM Marka Đurića, a kako je N1 pisao učestvovao je i u zvaničnim pregovorima s Prištinom u Briselu kada se raspravljalo o telekomunikacijama.

Prema podacima Kosovskog reggistra biznisa, Zoran Milojević je na Kosovu zastupnik kompanije MTS D.O.O. koja je u ovaj registar upisana oktobra 2015. godine. Reč je o ćerki firmi Telekoma Srbija koja je nastala kao deo briselskih dogovora o telekomunikacijama.

Izvor :
KRIK, N1 Beograd