KP: Uhapšena trojica maloletnika zbog pucnjave u Ugljaru

Policija Kosova saopštila je da je danas u popodnevnim časovima Jedinica za opštu istragu prištinskog regiona, uhapsila tri lica koji su sumnjiče da su 16.05.2023, oko 22:30 časova pucali u selu Ugljare.
Oni se terete za krivična dela „izazivanje opšte opasnosti“ i „neovlašćeno posedovanje, kontrola ili posedovanje oružja“.

„Identifikacija osumnjičenih, kao i lokalizacija njihove lokacije su rezultat odličnog istražnog rada policije, koja je uz duboku stručnost obradila sve pronađene informacije i dokaze, što je potom dovelo do realizacije akcije i hapšenje osumnjičenih lica, maloletnika. Uhapšeni su: D.H.,D.J. i A.G. Sva trojica imaju po 17 godina“, navodi se u saopštenju kosovske policije.

Dodaje se da je nakon hapšenja osumnjičenih policija zaplenila gasni pištolj, za koji se sumnja da je te noći korišćen, odnosno iz kojeg je pucano.

U izveštaju policije se navodi se i da je državni tužilac osumnjičenima odredio pritvor od 24 sata, kao i da je pokrenuta istragu za krivična dela „izazivanje opšte opasnosti“ i „Neovlašćeno posedovanje, kontrola ili posedovanje oružja“.