KP potvrdila ubistvo još dvojice napadača, uhapšen jedan i četiri lica

Ministarstvo unutrašnjih poslova Kosova potvrdilo je da su ubijene još dve osobe tokom razmene vatre sa policijskim službenicima u ataru sela Banjska. Uhapšen je jedan napadač, kao i četiri osobe koje se dovode u vezu grupom napadača.

Na području sela Banjska bezbednosna situacija je i dalje napeta, napadi vatrenim oružjem na policijske jedinice se nastavljaju istim intenzitetom u zavisnosti od kretanja kriminalne grupe, stoji su najnovijem saopštenju kosovskog ministarstva unutrašnjih poslova.

Napominju da se policijske akcije sprovode po planovima i dešavanjima na terenu, reagujući u samoodbrani od napada na policijske službenike, čiji su životi direktno ugroženi.

„Prema zvaničnim informacijama sa terena tokom razmene vatre potvrđeno je ubistvo drugog napadača, koji je bio maskiran, uniformisan i teško naoružan. Kao posledicu u napadima, policajac kosovske policije je zadobio lakše povrede“.

Ističu da su tokom policijske akcije na jednoj stambenoj lokaciji koju su napadači koristili pronašli logističku opremu, vojna vozila, uniforme, kao i oružje i municiju različitog kalibra.

„Policijske jedinice su tokom rutinske kontrole vozila, na području sela Rudare uhapsile četiri osumnjičene osobe koje su zatečene na nedozvoljenom posedu radio, za koje se sumnja da su u vezi sa kriminalnim grupama. Sve radnje protiv njih će biti preduzete u saradnji sa pravosudnim organima“.

Prema dosadašnjima zvaničnim informacijama potvrđeno je ubistvo trojice napadača, hapšenje jednog napadača i četvorice osumnjičenih kod kojih su pronađene radio veze, kao i identifikacija značajne količine oružja, municije i različite opreme, saopštilo je kosovsko ministarstvo unutrašnjih poslova.

„Kosovska policija nastavlja da poziva kriminalne grupe da se predaju vlastima i istovremeno poziva građane na saradnju sa organima za sprovođenje zakona, u interesu smirivanja situacije i opšte bezbednosti“, zaključuje se.

Izvor :
KIM