KP o izgradnji policijske stanice: Ispoštovani proceduralni i zakonski koraci

Policijska stanica u Zubinom Potoku nalazi se u privatnom objektu za izdavanje i ne ispunjava uslove za pružanje usluga građanima, kao ni za rad službenika reda, pa je zbog toga pokrenuta procedura izgradnje novog objekta, saopštila je Kosovska policija u objavi na Fejsbuku.

„Policija Kosova je na vreme započela procedure za unapređenje infrastrukture (izgradnju novog objekta) u Zubinom Potoku“, navedeno je.

U tekstu je naglašeno da je građevinska dozvola za izgradnju objekta pribavljena 23. oktobra ove godine. Ceo proces je otpočeo odlukom o eksproprijaciji zemlje u društvenoj svojini još 2018. godine, a u međuvremenu su ispunjene ostale pretpostavke za izgradnju objekta shodno Sporazumu o razumevanju potpisanom 10.12.2021. između Policije Kosova i Agencije za registraciju civilnih projekata.

U objavi se potom dodaje da Policija Kosova ima za cilj da očuva ustavni poredak i obezbedi javni red i mir za sve građane bez razlike.

„Policijska stanica i policijski službenici koji će raditi u Zubinom Potoku služiće čitavoj zajednici koja živi na tom području i nema nikakve veze sa drugim namenama kako spekulišu pojedinci ili pojedini srpski politički subjekti“, zaključuje se u objavi.

Izvor :
KIM