KP: Nije upotrebljen suzavac protiv demonstranata

Kosovska policija (KP) demantuje tekstove objavljene na pojedinim portalima u kojima se navodi da su policajci navodno koristili suzavac protiv demonstranata. U saopštenju dostavljenom medijima se ističe „da ni u kom slučaju, ni pod kojim okolnostima nije upotrebljen suzavac“, ali da se sumnja da su tu vrstu gasa koristile osobe unutar mase demonstranata.

Kako je saopšteno, oko 10 časova ispred Skupštine Kosova je počeo protest veterana Oslobodilačke vojske Kosova (OVK), bez obaveštavanja policije, koji su se okupili izraze nezadovoljstvo i da se usprotive neuključivanju boračkih kategorija u povećanje minimalne zarade.

„Kosovska policija se o službenoj dužnosti pobrinula za protest, zaštitu javnog reda i mira, kao i obezbeđenje demonstranata i zvaničnih objekata“, navedeno je.

„Dok je protest trajao, neki od demonstranata su pokušali nasilno da prodru i oštete vrata parlamenta, da uđu, prilikom čega su koristili razne vrste gasa prema službenicima KP. Na osnovu dosadašnjih informacija, kao posledica napada, dva policijska službenika su zadobila povrede različite prirode.

Takođe, jedan građanin je zatražio lekarsku pomoć, zaključuje se u saopštenju.

Izvor :
RTV KIM