KP i Svećlja građanima: Ignorišite poziv na protest u Južnoj Mitrovici, ne nasedajte na navodna organizovanja

„Policija Kosova upoznata je da putem različitih društvenih mreža, ljudi i profila kruže objave kojima se pozivaju građani da učestvuju na navodnom masovnom protestu, danas u 12 časova u Južnoj Mitrovici i namerom da „marširaju ka severu zemlje“, saopštila je kosovska policija.

„Želimo da pojasnimo da se nakon procena od strane bezbednosnih institucija, pokazalo da su mnogi od ovih profila sumnjivi i da objave mogu biti zlonamerne, na štetu građana i interesa Republike Kosova. Zbog toga, Policija Kosova poziva građane da ostanu mirni i da ne nasedaju na bilo kakva navodna organizovanja od strane nepoznatih lica, već da prepuste bezbednosnim institucijama, institucijama Republike Kosova da se izbore sa situacijom sa profesionalnošću. Garantujemo građanima da su institucije Kosova uopšte, a posebno Policija Kosova, u potpunosti sposobne i posvećene garantovanju bezbednosti, reda i mira za sve građane bez razlike“, navodi se u saopštenju kosovske policije.

Nakon Policije Kosova, povodom navodnih masovnih protesta u Južnoj Mitrovici, oglasio se i kosovski ministar unutrašnjih poslova, Dželjalj Svećlja, koji je takođe pozvao građane da se ne odazivaju pozivu za „marš ka Severu“.

„Dragi građani,
Pozivi na protest u Južnoj Mitrovici, a koji se odnose na pozivanje na marš na severu zemlje su nepotrebni i ne pomažu Republici Kosovo.
To je pokušaj promovisanja nepotrebnih mitinga. Prema procenama bezbednosnih institucija, ovaj poziv šire nepoznata lica i sumnjivi profili na društvenim mrežama. Pozivam sve građane da ne odgovaraju na ove sumnjive pozive i anonimne“, napisao je Svećlja na svojoj fejsbuk stranici.

Izvor :
Medija centar Čaglavica